четвъртък, 9 май 2024 г.

Вратарят на Белгия Тибо Куртоа напусна със скандал лагера на отбора след караници за капитанската лента

Вратарят Тибо Куртоа напусна лагера на националния отбор на Белгия по футбол преди европейските квалификации на тима, след като медиите в страната съобщиха, че той е бил разочарован от това, че не е бил капитан в предишния мач, предаде АП.

Белгийската федерация потвърди, че вратарят на Реал Мадрид е напуснал лагера и ще пропусне квалификацията във вторник в Естония, но не посочи причина за оттеглянето му.

Белгийските медии твърдят, че Куртоа, който игра при равенството на Белгия срещу Австрия (1:1) в събота, е бил разочарован, че селекционерът Доменико Тедеско не му е дал лентата. В отсъствието на халфа на Манчестър Сити Кевин Де Бройне, който пропусна двубоя с Австрия, след като се контузи във финала за Шампионската лига, Тедеско връчи лентата на нападателя Ромелу Лукаку, който вкара гола за „червените дяволи“.

Вестник „Хет Нювзблад“ предаде, че Куртоа, който има 102 мача за националния отбор, е бил обиден от решението и не се е появил в хотела на отбора преди мача с Естония. Тедеско обяви в събота, че ще бъде ред на вратаря да носи капитанската лента срещу Естония. Очаква се вратарят на Страсбург Матс Селс да смени Куртоа във вторник.

Тимът на Австрия има три точки аванс пред Белгия в група F и сега му предстои домакинство срещу Швеция.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html