петък, 10 май 2024 г.

Миро замени алкохолните запои с градинарството

Земята му носи заряд

Поп певецът Миро, който влиза като жури в новия сезон на „Гласът на България“, е олицетворение на промяната – от жаден за забавления творец, обичащ чашката, днес е верен на любимото си хоби – градинарството. От четири години насам 47-тодишният изпълнител на „Печат от моята душа“ сам произвежда плодове и зеленчуци, част от строгия му режим, който предприе след като не близва никакъв алкохол, пише “Галерия”. Освен хранителните ограничения, които си налага с цел да пречисти тялото си, Миро консумира предимно вода. Паралелно с това спортува. Фен е на по-леките тренировки, като разчита на постоянството за добрата си визия.

С градинарството той се откъсва от всички вредни навици в миналото и е щастлив, че донякъде успява. Тъмната история е известна за мнозина, неотдавна самият той призна, че се е борил с алкохолната си зависимост, допълвайки, че сутрин залагал на спиртни напитки вместо кафе. Случвало се е да изпива до пет литра бира на ден, както и да губи паметта си. „В един момент пиех, когато съм гневен, но и когато съм весел. Прекарах една цяла нощ в молитва, защото ми беше много зле заради проблем с алкохола, защото пих цяла нощ и си казах, че не може по този начин и си казах: „Или умирам от това, или ще се измъкна. Работата е много зле, когато започнеш да криеш от себе си количеството алкохол, което си изпил. Методично си изхвърлях бутилките, ако ги бях събрал на едно място, можеха да направят една торба, изпита за 24 или 48 часа. А те са пълни с отрова, която замъглява мисълта“, призна преди време певецът. Поведението му променя драстично ежедневието, лишавайки го от приятели. До Миро остава единствено съпругата му Ели. И днес тя е човекът, който той смята да своя сигурна опора.

С Ели обожават да пътешестват

Новият план на двойката е да пътешестват, съчетавайки полезното с приятното. Не живеят заедно, но дори идеята за непрестанно семейно съжителство ги плаши. Виждат се през няколко дни, най-много две седмици. Ели, която основно живее в Лондон, се прибира доста често и обратно – Миро си прави разходки зад граница.

Дамата на сърцето му води висок стандарт на живот, благодарение на успехите, които певецът постига в последните години. Малцина знаят, че най-големият подарък, който някога Миро е правил за жена, е за Ели. През миналата година той брои близо десет хиляди лева, за да заминат за Малдивите през януари, разполагайки се на първа линия на плажа в бутиков комплекс.

Най-скъпата им почивка е на Малдивите миналата година

Нетрадиционната дестинация изуми феновете на музиканта, които знаят, че сезонът фаворит за него е зимата. Въпреки това поводът е специален – нейното желание да се докосне до финия пясък и личният й празник.

Двамата се запознават в английската столица преди 18 години. Тя притежава ресторант, за който се твърди, че е най-добрият на Албиона. Тогава Миро обикаля големите градове с дуетната си половинка Галя от „Каризма“ и с Ели се срещат след техен концерт. „Мигът, в който я видях нещо се случи. Знаех, че тази среща е съдбовна. Важно е, че се развиваме. Думата вярност включва дисциплина, промяна, търсене на по-добрата версия. Привилегия е да прекарвам времето си с нея, тя е страхотна жена“, казва артистът в едно от малкото си интервюта. Ели бе неотлъчно до него и по време на големия му концерт в столицата, състоял се съвсем наскоро. От сцената той обяви, че всъщност жена му не симпатизира на екстравагантния стил. “Каза ми, че приличам на жиголо”, откровено сподели Миро, появявайки се в сако със златисти нишки. Скоро топ изпълнителят тръгва на голямо турне, което стартира на 11 август в Созопол, а финалът е на 11 октомври в Зала 1 на НДК.

Сред новостите в професионален план се нарежда и фактът, че Миро ще бъде част от треньорския състав в предстоящия десети сезон на музикалния формат „Гласът на България“ по Би Ти Ви. „Да съм отново там е предизвикателство! Вярвам в таланта, в дързостта на младостта и вярвам в предаването на знания. Тази година ще бъде голяма“, обещава той. С него ще бъде и поп дивата Мария Илиева, с която наскоро сюрпризираха меломаните с песента „Ако утре няма днес“, изпълнена първо на Годишните музикални награди на БГ радио.

Сред броени дни пък Миро и „Молец“ ще се превърнат в гласовете на фестивала „Франкофоли“, който тази година за първи път ще се проведе в Пловдив.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html