четвъртък, 9 май 2024 г.

Корнелия Нинова: БСП няма да участва в предварителни разговори за конституционно мнозинство

Снимка: Архив

„Получихме покана от Кирил Петков и Христо Иванов за разговори за конституционно мнозинство от 180 гласа.Събрахме колективните ни органи, изпълнителното бюро и парламентарната група. Имам решение да не участваме в предварителни разговори“. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана от Novini.com.

Тя подчерта, че когато в комисията по конституция бъде внесен официален проект, от партията ще се произнесат.

„Конституцията трябва да се променя изключително внимателно. Бързането крие риск. Това НС е прекалено раздробено, дори управляващото мнозинство не е единно по тази тема. Всеки хвърля идеи за промени в конституцията, които понякога се изключват една друга”, смята тя.

„Ние ще си направим консултации с професионалисти конституционалист. Когато бъде внесен официално някакъв проект от управляващото мнозинство, ще се произнасяме и ще направим своите предложения”, допълни още Нинова.

Тя е категорична: „Конституция на коляно не се прави. В предварителни разговори няма да участваме.”

„Засега имаме официален проект на ДПС. От ПП-ДБ имат други идеи, още обаче не са ги официализирали. Не сме обсъждали в детайли какво точно искат. Виждаме обаче, че дови публично се сменят мненията – от това да няма изобщо фигурата главен прокурор до това да я има, но с ограничени правомощия”, каза още тя.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html