събота, 27 април 2024 г.

Иван Демерджиев: Трябва да се проследи връзка между смъртта на Къро и Ангел Христов


Снимка: БГНЕС

„Трябва да се проследи има ли връзка между атентата срещу главния прокурор, убийството на Красимир Каменов – Къро и смъртта на Ангел Христов. Подозирам, че има такава връзка, но не мога да го споделя. Не вярвам, че Ангел Христов е дошъл в България, за да почине сред близките си, както се коментираше. Най-логично е да отиде в болница в ОАЕ и да се лекува, където се коментираше, че пребивава“, заяви бившият служебен вътрешен министър Иван Демерджиев в БНТ.

Прави ми впечатление, че много хора през годините починаха от инфаркт, когато стъпват на криво в определени ситуации, допълни той.

По повод мистериозното влизане на Ангел Христов в България Демерджиев разкри, че е възможно да е преминал през границата с Гърция с фалшив паспорт.

Бившият вътрешен министър коментира изчезването на бившия следовател Петьо Петров.

„Разпоредих проверка, която трябва да установи дали служители са му помогнали да излезе извън граница. Имахме данни за съмнително излизане на негови близки в посока Турция. Дълго време този човек и бившата му съпруга действаха съвместно, сега се наблюдава разрив между тях, каза още Демерджиев.

Според него отстраняването на Гешев било важно, но начинът не бил правилният.

Това, което се случва в момента, не е съдебна реформа, коментира той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html