понеделник, 6 май 2024 г.

Никола Минчев: Освобождаването на Гешев е само началото на съдебната реформа

Снимка: БГНЕС

Направи впечатление, че процедурата за отстраняването на Иван Гешев беше скоростна. Освобождаването на Гешев е само началото на съдебната реформа, в никакъв случай не е края. Още в началото бяха ясни дефицитите на този главен прокурор. Това заяви пред БТВ Никола Минчев от ПГ на „Продължаваме промяната – Демократична България“.

„Всъщност това мнозинство, което го избра през 2019 г., след това застана зад него по време на исканията за предсрочно освобождаване, които бяха подадени с доста сериозни аргументи, и се отнасяше доста подигравателно на моменти, сега вече застана доста твърдо срещу Гешев.“

В последните седмици, Гешев показа хиперактивност, за разлика от предходните 3 години и половина. Видяхме масово искане на имунитети на народни представители, каза още той.

„Най-вероятно Петков доброволно ще си даде имунитета, но първо иска сформиране на временна комисия в НС. В рамките на тази комисия ще се види, че искането е само политическо“, допълни Минчев по повод искания имунитет на Кирил Петков.

„Промениха се политическите обстоятелства, които могат да оказват влияние на висши магистрати, да оказват влияние на членове на Висшия съдебен съвет. Така че те да обърнат разсъжденията си и действията си спрямо Иван Гешев“, добави той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html