понеделник, 13 май 2024 г.

Човекът, който нарече Байдън „некомпетентен“, стана съветник на Нетаняху

Снимка: ЕПА

Израелският премиер Бенямин Нетаняху назначи Гилад Цвик за нов медиен съветник.

Цуик е  журналист, който в своите туитове нарича президентът на САЩ Джо Байдън „неподходящ“ за поста и заявява, че той „бавно, но сигурно унищожава Америка“, пише изрелският вестник Хаарец, цитиран от Асошиейтед прес.

Той публикува и туитове, в които се предполага, че подкрепя твърденията на Доналд Тръмп, че изборите в САЩ през 2020 г. са били фалшифицирани.

Назначението идва в момент, когато отношенията между САЩ и Израел са обтегнати заради плана на Нетаняху да реформира съдебната система и „ултранационалистичния характер“ на неговото правителство, посочва американската агенция.

Президентът на САЩ Джо Байдън изрази загриженост относно плана за преразглеждане на съдебната система, който доведе до седмици на масови протести е Израел.

Освен това Белият дом изрази загриженост относно факта, че новото правителство е съставено от ултранационалисти, които някога са били в периферията на израелската политическа сцена, а сега са високопоставени служители, които, наред с други неща, се занимават с въпроси, свързани към палестинците и други чувствителни зони.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html