неделя, 28 април 2024 г.

На извънредно заседание утре гласуват ротационния кабинет на акад. Денков

Снимка: БГНЕС

Председателят на Народното събрание (НС) Росен Желязков свиква утре (вторник) извънредно заседание на парламента, съобщава пресцентърът на НС.

В дневния ред са включени три точки – избиране на министър-председател, приемане на структурата на МС и избиране на състава на кабинета.

Днес кандидатът за премиер на „Продължаваме промяната – Демократична България“ акад. Николай Денков върна на президента Румен Радев изпълнен втория проучвателен мандат за съставяне на правителство.

В петък миналата седмица Денков и другият ротационен кандидат за премиер Мария Габриел представиха пред журналисти в парламента имената на предложените за министри. Тогава двамата обявиха, че освен състав на редовен кабинет, има и конституционно мнозинство.

Днес пред президента Радев Николай Денков заяви, че всички имаме нужда от успокояване на ситуацията, за да знаят хората, че кабинетът, Народното събрание и президентската институция работят заедно, за да може да се развива държавата в полза на хората и на бизнеса.

На свой ред държавният глава увери, че по най-бързия начин ще издаде указ, за да внесе предложения проектокабинет в Народното събрание, където да бъде гласуван по съвест от депутатите. България има нужда от институции и политици, които реално да се ръководят от българския народ, които да работят за сигурност, справедливост и срещу корупцията, така както очакват всички почтени български граждани. Да укрепват суверенитета на страната и да работят за задълбочаване на европейската ни интеграция, заяви Румен Радев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html