понеделник, 6 май 2024 г.

Румен Петков за братя Галеви: През 2012 г. председател на комитета по изпращането им е Борисов

кадър бТВ

„Тези двама души работеха много активно срещу борбата с наркотрафика и с наши партньорски стратегически служби. Услужливо изпускаме това как двамата са излезли от България. Това каза бившият министър на вътрешните работи Румен Петков в бТВ по повод смъртта на Ангел Христов след като се е завърнал в България.

„Мисля, че е съвършено ясно, че 2012 г. председателят на комитета по изпращане на тези двама души в чужбина е тогавашният министър-председател Борисов“, посочи Петков.

Той коментира и срещата като вътрешен министър с братя Галеви (Пламен Галев и Ангел Христов – б.р.) през 2010 г. По думите му срещата е правена на доклад на служител на НСО за оперативно внедряване. „Съветвали сме се с колегите и сме преценили да отида на срещата заедно със служителя. Срещата трябваше да бъде в условията на специални разузнавателни средства, за да бъде записано всичко, което се говори там. Човекът, който провали специалните разузнавателни средства го уволних. Ваньо Танев уволних“, добави бившият вътрешен министър.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html