петък, 17 май 2024 г.

Алексей Петров за еврозоната: Сега придобиваме суверенитет и ще участваме в решенията с другите държави

Известният бизнесмен, общественик, преподавател, експерт по киберсигурност и антитерорист Алексей Петров даде обширно интервю за Мария Цънцарова в бТВ, но някои важни теми са останали извън фокуса на разговора.
Това са дискусионният форум „Еврозоната и бизнесът – предимства и предизвикателства“, организиран от Съюза за стопанска инициатива (ССИ), на който международни експерти коментираха мястото на България в еврозоната и значимостта от бързото приемане на страната ни. Както и обезщетенията на чуждестранни граждани по системата “Зелена Карта”. Алексей Петров информира за това в профила си във Фейсбук:
„Вчера бях поканен при Мария Цънцарова, по повод дискусионния форум на ССИ на 30 май „ЕВРОЗОНАТА И БИЗНЕСЪТ – ПРЕДИМСТВА И ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА“. Както и самата тя отбеляза, разговорът се измести в друга посока. Ето какво не успях да кажа по темата, изобщо:
За сведение на загрижените за суверенитета ни при присъединяване към еврозоната – не губим суверенитета си! Това се е случило преди 26 години с въвеждането на валутния борд. Сега ПРИДОБИВАМЕ СУВЕРЕНИТЕТ. Вече ще участваме в решенията, заедно с другите държави в еврозоната.
За сведение на мини групичката от журналисти и политици, загрижени за обезщетенията на НЕПОСТРАДАЛИТЕ чуждестранни граждани по системата “Зелена Карта”. Проявява се завиден интернационален хуманизъм за сметка на клетия българин.
Призовавам за внимание и отблизо да следим поведението на “групичката”. Този, който най-добре разчете мотивите им или с други думи далаверата, получава награда – една президентска заплата.
Скоро ще пусна и жокери.“

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html