събота, 18 май 2024 г.

Третото дете на Веско Ешкенази проплака в Нидерландия

Цигуларят е щастлив с втората си съпруга

Световноизвестният цигулар Веселин Пантелеев-Ешкенази стана татко за трети път на 53 години. Малката Луиза Амели се роди на 17 май в Амстердам, където музикантът живее и работи, пише “Галерия”.

Бебето е от връзката му със Станислава Стоева, с която се ожениха преди две години. „Стаси беше героиня! За нас това е най-големия подарък от живота и съдбата!“, написа Ешкенази. От първия си брак той има две пораснали момчета Виктор и Артур.

Бебето се роди на 17 май

Музикантът, който е концертмайстор на Кралския Концертгебау оркестър в Амстердам, и Станислава живеят заедно от 14 години, но едва преди две лета се врекоха един на друг сред лалетата на Амстердам. До този брак на Веско се стигна след голяма лична трагедия. Преди 17 години първата му жена Ангелина загуби битката с рак на гърдата. Веско тогава остана сам с двамата им сина. През първата година след смъртта й, той дори отказа всички по-далечни турнета, за да е близо до децата си. След загубата на Ангелина Веско се посвети на благотворителни акции за превенция на коварната болест. В памет на покойната си жена цигуларят записа песента „Вечеряй, Радо“ заедно с „Ку-ку бенд“, която тогава разплака цяла България. Когато Веско разбира, че Ангелина е болна от рак, започва да снима с любителска видеокамера последните мигове от живота й, които намират място във видеото към песента.
„В първия момент, когато останах сам, си помислих, че няма да се справя. Най-малките неща ми се струваха страшно сложни. Аз не знаех как се пуска пералня, наистина в началото е някакъв пълен кошмар. Трудностите много ни сближиха. С децата бяхме като братя. Външно много приличат на майка си“, спомня си за трудностите музикантът. Заради децата си той се научил да готви.
Овдовелият Веско не вярвал, че някога ще срещне друга жена  след загубата на първата си съпруга. „Когато заключиш дълбоко в себе си това, което се е случило, когато си готов, тогава можеш да срещнеш друг човек и отново да обичаш. Разбира се, без да забравяш това, което се е случило с теб и с човека, с когото си бил“, споделя цигуларят. Той среща Станислава покрай работата. Тя също е музикант, свири на виола.  Любовта между двамата пламва на сцената докато репетират „Четирите годишни времена“ на Вивалди.

„Докато репетирахме, Веско много често се обръщаше към виолите. Приемах го като знак, че трябва по-усърдно да работим. Но на един концерт той получи букет от публиката, обърна се към мен и ми го връчи. Приятно се изненадах и видях, че има друг поглед и усмивка към мен“, споделя Станислава. Той й предлага брак в Ница по време на пикник на плажа, докато се любуват на залеза. Верни свидетели на дългоочакваната сватба са порасналите му момчета Виктор и Артур. Синовете му се запознават с втората жена на татко си веднага. Заминават заедно на море, а те я приемат като приятел. 30-годишният Виктор и 28-годишният Артур се раждат в Холандия. Те учат микробиология и химия. Виктор се занимава с развитие на софтуер за медицински нужди. От малък свири на електрическа китара, имал дори група. 28-годишният Артур е запален по химията, но също като брат си има влечение към музиката. Композира мелодии за филми и игри.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html