19.8 C
София
вторник, 6 юни 2023 г.

Корнелия Нинова: Бойко Борисов създаде тази каша

Лидерът на БСП Корнелия Никова коментира, че в последтните дни се прави най-голямата до момента атака срещу Конституцията на България. Тя заяви пред медиите в парламента, че социалистите са предложили друга форма на управление, но за съжаление не са били чути.

“Трябваше да се съберем всички, да уточним приоритетите и да излъчим надпартийно правителство, без лидери и политически фигури”, заяви Нинова.

Според нея бюджетът трябва да приоритет номер едно, но по него не се работи, въпреки че датата 10 юни, на която изтича срока на удължението му, чука на вратата.

“Бюджетът на Радев е абсурден с 6,7% дефицит и никой няма да го приеме”, заяви лидерът на БСП. Тя каза също, че първите и вторите не се занимават с бюджета, защото той зависи за тях от мнозинството, което ще се събере около кабинета.

“Отговорността е само на Бойко Борисов, той създаде тази каша, той насъска партиите една срещу друга”, категорична беше Корнелия Нинова.

На въпрос за ролята на президента Радев, тя заяви, че вижда, че той бави втория мандат. За Нинова той не изпълнява ролята си на обединител и медиатор между политическите сили, а прави опити да ги разедини, за да продължи да управлява служебното правителство.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html