четвъртък, 16 май 2024 г.

Кремъл се страхува от санкции от страна на държавите от Централна Азия

Снимка: WIKIMEDIA.ORG

Някои централноазиатски страни са готови да се присъединят към западните санкции срещу Русия. За това предупреди руският заместник-министър на външните работи Михаил Галузин, съобщи БНР.

По време на третия Централноазиатски форум на международния дискусионен клуб „Валдай“ Михаил Галузин заяви, че централноазиатските държави споделят оценката на Русия за неприемливия и нелегитимен характер на едностранните икономически ограничения. В същото време той добави, че някои страни от региона не искат да поемат съответните рискове и дават да се разбере, че са готови да се съобразяват със западните санкции. Галузин добави, че Русия не налага на никого към какъв вътрешно- и външнополитически курс да се придържа, ако той не противоречи на взаимните задължения в рамките на Организацията на Договора за колективна сигурност, Евразийския икономически съюз и Общността на независимите държави.

„Убедени сме, че в централноазиатските столици разбират, че изкуственото разрушаване на връзките с Русия ще им навреди повече, отколкото прословутите вторични санкции“, посочи заместник-министърът.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html