неделя, 26 май 2024 г.

Иван Демерджиев: Гешев трябваше да е прогледнал много отдавна за някои политици

Иван Демерджиев
Снимка: БГНЕС

Първа реакция на вътрешния министър Иван Демерджиев, след като стана ясно, че главният прокурор Иван Гешев няма да подаде оставка и обвини, че му е предлаган посланически пост от името на лидера на ГЕРБ, предаде Нова телевизия.

„Гешев трябваше да е прогледнал много отдавна. Когато си затваряш очите и оставяш определени политици да безчинстват и да чакаш те да ти посегнат, за да провидиш нещо и да се обърнеш срещу тях – това е много закъсняла справедливост”, допълни той.

Според министъра прокуратурата до голяма степен се е въздържала да прилага върховенството на закона срещу политиците.

„Какви са взаимовръзките – видяхте съвсем наскоро. След като политиците могат толкова бързо да променят ситуацията с главния прокурор, който е най-силната фигура в държавата по отношение на съдебната власт, не е редно да е така”, смята Демерджиев.

Министърът посочи, че визира политическата класа – тези, които имат влияние. „Те могат и да се променят, макар че в последните много години не са се променяли тези, които могат да влияят на съдебната власт”, каза той.

Във връзка с имената, посочени от главния прокурор, Демерджиев допълни: „Не отричам имената, които той назова. Това са част от имената. Към тях могат да се добавят още”, е мнението му.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html