неделя, 26 май 2024 г.

Нинова се похвали за получена покана от Борисов за среща

Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов ми се обади тази сутрин, покани ни на среща, вероятно ще имаме такава утре. Това каза в предаването „Тази събота и неделя“ на бТВ лидерът на БСП и председател на Парламентарната група на „БСП за България“ Корнелия Нинова.

По думите й не са уточнили за какво ще разговарят. Очакваме утре той да каже каква му е идеята за съставяне на правителство, добави тя. Срещата ще бъде във формат с екипи от двете страни. Засега не е уточнен часът и мястото й. Време е за решения, посочи Нинова, според която месец и половина продължава „имитация на преговори“. Това е загуба на време, коментира тя. Нинова сравни ситуацията с играта „тука има, тука няма“. Това прави в момента Борисов, играе тази игра. „Вдигаш едната чаша – излиза Мария Габриел. Вдигаш другата – Денков – премиер. Вдигаш третата – управленска програма на ГЕРБ. Четвъртата – екселска таблица на ПП. Петата – личните 10 приоритета на Габриел“, коментира Нинова. И след една минута всичко това пак се размества страшно бързо, публиката остава с чувството за някаква измама, между другото тази игра в древността се казва „игра на измама“. Това правят в момента. Отговорността е на ГЕРБ, Борисов си играе с държавата, играе си с трудната ситуация, не виждам това да доведе до реален резултат, смята Корнелия Нинова.

Тя отново повтори, че според БСП в ситуацията е имало два подхода, две концепции за правителство – грешна и правилна. Борисов избра грешната, която е – партията победител излъчва премиер, приоритети, слага ги на масата и казва „натискайте копчетата“. Вторите „Продължаваме промяната – Демократична България“, според нея, са постъпили по същия начин – пак грешно. Нинова посочи кое според тях би било правилно, като добави, че смята, че има още време първата и втората политическа сила да се коригират. Правилното беше – събираме се всички, изваждаме пет-шест неща за България, а не всеки да вади партийната си програма, определяме разумни срокове за приемането им, и тогава търсим хората, които да изпълнят тези задачи. Според мен не трябва да са ярки политици, не трябва да сме лидерите, посочи Нинова. За нас вторият подход беше правилен, те не го избраха, имат време да го изберат. Ние ще се явим на разговорите на които ни канят, ще чуем дали имат някакво намерение за корекция и ще решим с вътрешно допитване, както съм казвала много пъти. Това не е проформа, при нас членовете на партията ще решат, заяви Корнелия Нинова.

Мисля, че „главата на Гешев“ е част от сделка за правителство, коментира още Нинова. Тя смята, че „тази оферта от Габриел е оферта към ДБ и ПП, на която да не могат да откажат“.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html