17.9 C
София
петък, 9 юни 2023 г.

Национален протест на майки на загинали в катастрофи пред НС

От дни на мястото на трагедията хората протестират, блокирайки движението по бул. „Сливница“.
Снимка: БГНЕС

Майки на загинали на пътя пешеходци и пострадали в катастрофи организират Национален протест от 11 часа пред сградата на Народното събрание. Към тях ще се присъединят и жители на столичния район „Илинден“. Снощи те се събраха за шеста поредна вечер на мястото на катастрофата, в която загинаха Явор и Ани. Днес е погребението на двамата млади, изгубили живота си при тежкия инцидент:

На поредния протест вчера на столичния бул. „Сливница“, където миналата седмица неадекватен водач уби двама младежи припомниха, че шофьорите гонят като бесни, карат и пияни, и дрогирани. „Протестите ще продължат, докато ние, жителите на квартала, и тези, които минават по тази отсечка, не се чувстват спокойни, че техния живот ще бъде съхранен“, категорични са хората от района. „Всяка вечер идваме с 2 малки деца. Ние също сме активни шофьори. Искаме децата ни да растат свободно и да няма опасност за живота им, както за техния, така и за нашия. И най-тъжното е, че отглеждаме поколение, което убива. Деца убиват деца. Това е най-зловещото и може би всички ние трябва да дадем пример на подрастващите, че има ценност, има правила, има, закони и няма по-висша ценност от човешкия живот и той е неприкосновен“, констатираха протестиращите.

До дни ще са готови резултатите от проверката на сигурността по булевард „Сливница“, която извършиха екипи на Европейския център за транспортни политики със съдействието на Столичната община. Общината ще изпълни препоръките на центъра, обеща зам.-кметът Дончо Барбалов. Това е поредното обещание от общинарите, след поредната трагедия по софийските улици.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html