петък, 26 април 2024 г.

Дело за 400 млн. евро загуби „Реал“ – Мадрид

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Испанският футболен гранд „Реал“ – Мадрид загуби дело за 400 милиона евро, което води срещу инвестиционен фонд от „Абу Даби Мубадала“, съобщи Ройтерс, цитирайки източници, близки до съдебния спор.

Делото е заведено след провала на сделката между двете страни от 2014 г., според което „Мубадала“ трябваше да придобие правата върху името на стадиона на „Реал“ „Сантяго Бернабеу“ за период от 20 години, а получените средства да бъдат използвани за обновяване на оборудването. „Арбитражният трибунал, следващ правилата на Международния търговски съд в Париж, отсъди в полза на „Мубадала“, заявява източникът пред Ройтерс.

Сделката между „Реал“ и фонда Мубадала, която през 2014 година носеше името Международна петролна инвестиционна компания, бе спряна през 2015 година от съда в Мадрид, който се противопостави на плановете на футболния клуб за реконструкция на стадиона.

През 2017 година „Реал“ се договори с общината в Мадрид за нов план за обновяване и изиска договореното финансиране от „Мубадала“, но според съда на давността на договора е изтекла.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html