неделя, 26 май 2024 г.

Искаме да видим правителство, няма да затваряме врати, обявиха от ИТН

Ивайло Вълчев

„До този момент с ГЕРБ сме имали две срещи. Но конкретни разговори за съставяне на правителство не са водени. Важно е какви принципи ще предложи този, който ще държи мандата. Бихме искали да видим правителство, което да не показва лицето на една партия или коалиция, а да показва желание за справяне с проблемите на страната“. Това каза пред БНР Ивайло Вълчев от ИТН.

Партията имала готовност за участие в разговори и няма да затвори нито една врата, преди да види какво стои зад нея, добави той.

„От ИТН не бихме застанали зад проектоправителството, предложено от ПП-ДБ… С връчването на първия мандат и с подновяването на разговорите възможности би трябвало да се появят, стига тези, които ще носят първия мандат да започнат да излъчват послания – ясни и устойчиви във времето, поне със срок от 24 до 72 часа“, каза Вълчев.

Вълчев заяви още, че моделът „ГЕРБ“ е модел на срастване на властта с бизнеса и с влиянието върху медиите, независимо коя партия го прилага.

По думите му законът за референдумите у нас е по-скоро рестриктивен документ, който отказва хората, и ИТН ще се опитат да променят това. Според него темата на допитването – за промяна на държавното устройство от парламентарна към президентска република, остава отворена.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html