сряда, 15 май 2024 г.

Кирил Петков: Готови сме да говорим с ГЕРБ, ако имат критики към програмата ни

Снимка: БГНЕС

По думите на Кирил Петков, ако ГЕРБ имат критики по управленската програма, от „Продължаваме промяната – Демократична България“ са готови да разговарят.

„Ако ГЕРБ имат критики по управленската програма – няма проблем. Ако тези препоръки са добри за държавата, ще ги чуем, ще ги впишем. Това всичко е възможно. Но вече е време да се каже кой от тези три реални варианта могат да направят – дали ДПС, или ще отидем отново на избори и ще загубим историческо време, или ще подкрепят това, което предлагаме. Готови ли са да хвърлят държавата отново в избори, или могат да изберат нещо, което е толкова очевадно“. Това коментира пред журналисти съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков в кулоарите на парламента.

„Ние бяхме прозрачни от самото начало с мандата, който ни е даден от нашите избиратели, със законодателната програма, с управленската програма. Ако имат критики – няма проблем, ако тези препоръки са добри за държавата ще ги впишем. Вече е време да кажат кой от тези три избора могат да направят. Няма смисъл да се въртим в непрекъснати разговори за нещо“, отбеляза Кирил Петков.

„Това, което сме показали, е състав, в който вярваме, че може да изпълни управленската програма. Става дума дали тези хора могат да свършат тази работа, която сме задали. Казахме, че те могат да ни контролират чрез парламента, чрез комисии. Могат да викат министри всяка седмица, за да се обясняват. Можем да сложим къс срок, казахме 18 месеца, за да можем да влезем в Шенген, еврозоната, да си попълним нещата по ПВУ“, уточни още съпредседателят на „Продължаваме промяната“.

„Лидерите направиха крачка назад. Аз специално направих крачка назад , за да покажа, че разбирам колко е сложна ситуацията“, допълни Петков.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html