събота, 11 май 2024 г.

Десислава Атанасова след срещата с ИТН: Не сме говорили за сценарий на правителство

Снимка: БГНЕС

Със сценаристи не сме говорили за сценарий за правителство, конструкция и подкрепа. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, след срещата на групата с представители на „Има такъв народ“.

Обсъдихме всички възможности за работа по темите, които касаят бъдещето на България – бюджет, Шенген, еврозона и секторни политики. Убедихме се, че е по-важно първо да постигнем някакво съгласие по приоритети, а след това, ако виждаме, че се върви в посока на това да събираме подкрепа, тогава да водим лидерски разговори по другите теми“, посочи Атанасова.

Тя припомни, че утре предстои и последният от разговорите на първата политическа сила, който ще бъде с представители на парламентарната група на „Възраждане“.

„Продължаваме Промяната“ поискаха отново да обсъдим нашата управленска програма. Можем да направим втори кръг разговори, но им даваме известен срок все още да помислят“, съобщи още Атанасова. „Очаквам може би след час да ни кажат дали искат среща по нашата управленска програма или вече преминаваме към втория етап от разговорите за конструкция на правителството и всички варианти, които има пред нас – правителство на малцинството или споделяне на отговорността. И днес нашият лидер каза какви са възможностите, последната е предсрочни избори“, допълни тя.

Десислава Атанасова посочи, че управленската програма на ГЕРБ-СДС е публично оповестена и достъпна за всеки, който иска да се запознае с нея, както и че от формацията търсят единствено начин България да има редовно правителство.

Освен с ИТН, от ГЕРБ-СДС проведоха разговори днес с представители на ДПС и БСП.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html