вторник, 7 май 2024 г.

Във В. Търново обвиниха измамница взела от хора над 200 000 лв.

Снимка: ПРОКУРАТУРА НА РБ

Районната прокуратура във Велико Търново повдигна обвинение за измама на мнима брокерка, която е получила над 200 хиляди лева от граждани с обещанието да ги инвестира в борсови сделки с гарантирана доходност, съобщи БНР.

Разследването е започвало през миналата година, когато в областната дирекция на МВР във Велико Търново гражданин е подал сигнал, че е бил измамен с 63 000 лева от великотърновка, която му обещала парите да бъдат инвестирани чрез легитимни интернет платформи в борсови сделки и ще му донесат гарантирана доходност.

В хода на разследването е било установено, че по тази схема от 2014 г. до 2020 г. 55-годишната жена е измамила още няколко граждани, а причинената имотна вреда е нараснала до 216 415 лева. Парите не са били инвестирани и не са върнати на собствениците им.

Мнимата брокерка е привлечена от Районната прокуратура като обвиняема за измама. Законът предвижда лишаване от свобода от една до осем години, като съдът може да постанови конфискация до една втора от имуществото на виновния.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html