неделя, 5 май 2024 г.

Ким Кардашиян става адвокат

Красавицата чете много, за да получи юридическо образование

Милиони момичета в САЩ мечтаят да са като Ким Кардашиян, но самата тя иска да е обикновено работещо момиче. 42-годишната риалити звезда признава, че е уморена от славата и няма нищо против да води нормален живот извън малкия екран. Наскоро тя сподели, че би била много щастлива, ако работи като адвокат на пълен работен ден.

„Бих била толкова щастлива да бъда адвокат на пълен работен ден“, отговаря тя на въпроса дали някога би се замислила за живот без камери.

Макар все още да не е официално адвокат, звездата заяви, че се надява усилията й в движението за реформа на наказателното право да бъдат най-смислената работа в живота й. „Винаги се шегувам с майка ми, която е мой мениджър. Казвам, че досегашната Ким Кардашиян се пенсионира. А новата Ким ще е адвокат“, казва тя.

Чаровницата от арменски произход не се чувствала удобно, когато чувала по свой адрес, че е известна с това, че е известна. Затова все по-често застава зад различни справедливи каузи. Тя чете много, за да се образова юридически. През 2021 г. издържа успешно изпита и ще учи право, макар по-късно да сподели, че не й е било лесно. Все пак тази специалност е в кръвта й – покойният й баща Робърт Кардашиян работеше именно като адвокат.

„Взех изпита! Гледайки се в огледалото, мога да заявя, че наистина се гордея с жената, в която се превърнах. Тези, които не знаят – бях на изпит в юридическия факултет и не, не ми бе поднесен, беше трудно“, похвали се самата Ким.

Борбена жена като нея не може да стои без работа, макар че още няма диплома. През 2017 г. Кардашиян започва правна битка в защита на Алис Мари Джонсън, която беше в затвора от далечната 1996 г. за трафик на наркотици. Присъдата, според Кардашиян, а и според много американци, е прекалено строга за това престъпление, а на осъдената г-жа Джонсън трябва да се даде шанс за живот на свобода. През 2016 г. тогавашният президент Барак Обама помилва 231 души с подобни присъди, но не и самата Джонсън.

Този случай силно повлия на Ким, която споделя клип от съда, определяйки случаят като „несправедлив“. Бившата съпруга на Кание Уест се застъпва за подсъдимата, а след като през 2020 г. Алис най-накрая бе освободена, Ким продължава да се бори за правата и на други затворници.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html