неделя, 12 май 2024 г.

Силвия Кацарова пак се съди с продуцент

С мъжа си Любомир Димитров

Естрадната звезда Силвия Кацарова се върна от дълга почивка в Парагвай, където по традиция отдъхва през зимните месеци, бягайки от студеното време в България на другия край на света в Южна Америка, пише „Галерия“.

За повече от месец елзетката бе загърбила проблемите тук и се наслаждаваше на живота със съпруга си Любомир Димитров. Освежена и вдъхновена, музикалната легенда зарадва жителите и гостите на Равда с Великденски концерт. А на 26 април ще отпразнува 68-ия си рожден ден в семеен кръг.

На сцената с дъщеря си Теди Кацарова

Обичаната певица се готви за голямото национално турне „Обич и песен“, чийто медиен партньор е вестник „Галерия”. Концертите, които ще преминат под мотото „Да празнуваме заедно българската музика“ по традиция стартират от Европейската столица на културата Пловдив. Силвия ще представи новата си песен „99 рози“. Музиката е нейно дело, а текстът е на голямата поетеса Надежда Захариева.

По този начин славната ни певица окончателно ще сложи черта на безумията, случващи се в милата ни родина и с песните си ще даде радост и надежда на хората. Миналата година Силвия Кацарова осъди скандалния пpoдyцeнт и фолк певец Bлaдиcлaв Cлaвoв, който от доста време насам е мишена на не една и две естрадни звезди, сред които е и Тони Димитрова.  Повече от година изпълнителката имаше жecтoки пpepeкaния cъс Славов, който беше успял да придобие правата върху текстовете на някои от най-големите й хитове, сред които „Огън от любов“. В крайна сметка, певицата спечели иска срещу Владислав Славов, който бе осъден да й плати 20 000 лева. След това обаче той обжалва и сагата продължава в съда. За скандала вестник „Галерия“ тогава разказа подробно. Продуцентът отишъл при възрастния текстописец на най-големите хитове на Силвия Кацарова и го подвел, че ще му продуцира албум, а той да подпише документ, който дори не е прочел. Този документ забранявал на Кацарова да изпълнява песните, които са дело на автора. Но освен обичаната певица излъган останал и текстописецът, защото наследниците му остават лишени от авторски права.  При това договорът е сключен за цели 10 години, а по закон би трябвало да е за три. Силвия не била опряла до тези пари, но й писнало да лъжат нея и колегите й. Днес тя е по-щастлива от всякога с втория си съпруг, Любомир Димитров, който е с 10 години по-млад от нея и е милионер.

Да се влюбиш след 50 и отново да създадеш ново семейство не е никак лесно. Кацарова обаче го направи и даде пример на хиляди жени, че за любовта няма възраст и никога не е късно. Когато обяви развода си с бившия си мъж Милчо Кацаров, с който живя и работи 33 години, всички мислеха, че групата им LZ ще се разпадне. Нищо подобно. Двамата си останаха приятели. Около раздялата им нямаше трусове и скандали и дори певицата се сприятели с новата му жена Диди, която е преводачка от италиански и доста помага на дъщеря им Теди в труден момент. Темпераментната дама винаги е била влюбена в живота. Казва, че вече цени всеки миг. Срещата й с Любо е неочаквана и ненадейна. Двамата се познават от кандидатстудентските изпити, когато тя ходи да обядва в университета. Той кандидатствал там, но същевременно го приемат да учи и в Германия. След години втората им среща се развива в нещо по-голямо. Любо, който тогава работи в областта на енергетиката с австрийска компания, идва в България по бизнес дела. Тя пък им концерт в Казанлък. Появата му там е пълна изненада, защото е тайно организирана от нейна състудентка и обща приятелка.

Папараците така ги преследват, че се налага за две седмици да преместят сватбата от Априлци във Велинград. Кацарова чете езотерика и вярва във Висшия разум. Тя е родена в Добрич, по онова време Толбухин, и името й е Силвер Нури. Родителите й са бедни хора, но никога не са я спирали и дори когато апаши ограбват апартамента й, в който живее с Милчо и задигат голяма сума пари, продават  къщата си и Силвия ги прибира в София. Казва, че и досега й тежи този грях.

В мемоарната си книга, която излезе преди няколко години, певицата разказва как в началото на 80-те е била в затвора по донос пред милиционерския отговорник на квартала. „За да остана в София, защото нямах жителство, бъдещият ми съпруг Милчо Кацаров, който учеше в Техническия университет, ми направи фалшива студентска книжка. Аз вече бях завършила Естрадния отдел на Консерваторията, а според тогавашния закон без жителство в столицата можеха да живеят само студенти“, пише звездата.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html