петък, 10 май 2024 г.

Опит за атентат срещу главния прокурор Иван Гешев

Снимка: БГНЕС

Днес преди обет е станал инцидент с главния прокурор Иван Гешев, който в последствие бе определен като опит за покушение, заради твърдения за взривно устройство, което е избухнало пред кортежа му. Заради инцидента, утре премиерът Гълъб Донев свиква всички служби.

Снимка: агенция Фокус

Иван Гешев е бил в основния автомобил в коретажа, не е пострадал. Той е пътувал със семейството си. Източници от разследването посочват, че са намерени множество осколки, което значи, че е бил мощен взрив, а не просто за сплашване.

„Няма пострадали. Нито главния прокурор, нито съпровождащия го екип, както и други граждани, участници в движението. По случая са вдигнати всички необходими сили за провеждане на мероприятията по изясняване на случая. Формиран е щаб. Министър Демерджиев е в постоянен контакт с всички служби. Формираме щаб с всички служби на МВР, които имат отношение по случая“, заяви главният секретар на МВР Петър Тодроров.

На мястото на инцидента има жандармерия и разследващи екипи. Маршрутът е временно затворен.

Бившият шеф на НСБОН и НСО ген. Румен Миланов коментира пред Нова телевизия, че не е ясно къде точно е била поставена бомбата и как е задействана.

Според него детонацията е станала по електронен път. Това означавало, че извършителите са имали информация за маршрута, по който ще мине Гешев.

Аnteni.info припомня, че вчера Иван Гешев публикува в Туитър снимка от посещението си в Украйна.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html