вторник, 7 май 2024 г.

Край на сагата, избраха Румен Русев за кмет на „Красно село“

С 39 гласа „за“, 1 „въздържал се“ и 6 „против“ градският парламент на София избра след един час дебати общинския съветник арх. Румен Русев за кмет на район „Красно село“ и назначи одит на района. Общинските съветници отхвърлиха други три кандидатури.

Русев, който бе предложен от Карлос Контрера и Борислав Иванов, ще довърши мандата на бившата кметица Росина Станиславова, която бе отстранена от съда заради конфликт на интереси. Той довърши и мандата на Десислава Иванчева като кмет на район „Младост“, след като бе задържана през 2018 г. Така приключва сагата с липсата на кмет в „Красно село“, която се проточи няколко месеца.

„Мисля, че предният път, когато се наложи да изпадне район „Младост“ в подобна ситуация, след това се справих. Тук чух няколко намека –  сега ще се разписват здраво разрешителни за строеж. Ами да, когато са законосъобразни, ще се разписват. Аз не знам защо трябва да се нарушава законът. Чух ги от лявата страна. Това е супер непочтено към хората, които искат да работят, да строят и да развиват държавата ни и в случая – град София. Ще спазвам всички закони, така както трябва да изпълнява избраният кмет на район, така че надявам се да не разочаровам хората, които гласуваха за мен“, каза Русев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html