вторник, 7 май 2024 г.

Порицаха депутати със забележка след нецензурни реплики и обиди

Заради размяна на реплики, председателят на Народното събрание Росен Желязков наложи забележка на лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов и на депутата Манол Пейков от ПП-ДБ. Двамата си спретнаха кръчмарски скандал в пленарна зала
От „Демократична България“ обърнаха внимание на Костадинов, че не желаят да бъдат наричани „Доносническа България“ и „Сорос-донос“. Така представители на „Възраждане“ „остроумничат“ по адрес на ДБ в публичното пространство.
„Езикът ви е неприемлив в публичното пространство и вие разчитате на това, че ние се стремим да се държим цивилизовано и възпитано към вас. Но ние също имаме богато въображение и винаги мога да ви назова Коцето Късопишков. Искам да кажа – човек, който пише с къси букви“, така депутатът Манол Пейков се обърна към Костадин Костадинов.
„Запомнете, че всеки следващ път, в който в присъствието на президента използвате такива думи за нас, ние ще намерим начин да ползваме същите срещу вас“, предупреди Пейков.
„Направете необходимото да изхвърлите тази утайка от парламента. Защото иначе ние ще изхвърлим утайката. И няма въобще да се колебаем следващия път“, обърна се Костадинов към председателя на парламента.
Той се засегна, че обидата към него била произнесена в присъствието на голяма група деца, които са наблюдавали пленарното заседание от балкона на залата.
„Моля да не се позволява простащината на „Доносническа България“ да определя начина, по който звучи в обществото Народното събрание. Имаше балкон с деца тук, които слушаха простащини от един простак. От един типичен доносник. И всичко това не носи нищо полезно за нашата страна“, разпали се Костадинов.

За да се свали напрежението след селските тарикатлъци в пленарна зала, председателят на НС обяви десетминутна почивка.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html