сряда, 8 май 2024 г.

Истерия за билети сред феновете на „Ботев“ (Пд) за откриването на стадиона срещу „Левски“

Феновете на „Ботев“ заформиха километрична опашка за билети пред касите на новия стадион
Снимка: Официален сайт на „Ботев“ (Пловдив)

Истинска истерия настана за билети сред феновете на „Ботев“ (Пловдив) за дербито с „Левски“. Това ще е и първият мач на домакините на новопостроения стадион красавец „Христо Ботев“. Съоръжението ще се открие с кървавия мач със столичния гранд и с празничен концерт. Интересът е огромен и привържениците на „канарчетата“ извиха километрична опашка пред касите още при пускането на билетите. Ценните хартийки се похарчиха като топли мекици, за броени минути!

От „Ботев“ (Пловдив) ще пуснат в продажба още билети за двубоя срещу „Левски“, с който ще бъде открит стадион „Христо Ботев“, съобщиха от „жълто-черния“ футболен клуб.

Мачът между „жълто-черните“ и „сините“ от София, които са исторически противници и са известни с буйните си фенове, ще се проведе с драконовски мерки за сигурност.

Днес представители на „канарчетата“ са провели работна среща с директорите на Областната дирекция на МВР в Пловдив, на която е било взето решение целият сектор за гостуващи привържениците да бъде ограден с обезопасителни мрежи, с цел осигуряване безопасност на зрителите и на двата отбора.

Това ще позволи да се намалят буферните зони около сектора за гости, а от клуба обявиха, че билетите за съответните места ще бъдат пуснати в свободна продажба в четвъртък.

Двубоят между „Ботев“ и „Левски“ от 28-ия кръг на Първа лига е в събота (29 април) от 20:00 часа.

Заради официалното откриване на стадион „Христо Ботев“ с футболната среща между отборите на Ботев и Левски, предшествана и от празничен концерт, се въвежда временна организация на движението в зоната около спортното съоръжение. Това съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ в Пловдив.

На 29 април (събота) от 15:00 до 23:00 часа изцяло или поетапно ще се спират пътните превозни средства по следните улици:

– бул. „Източен“ – от кръстовището с бул. „Княгиня Мария Луиза“ до кръстовището с бул. „Санкт Петербург“;

– ул. „Богомил“ – от кръстовището с бул. „Източен“ до кръстовището с ул. „Лев Толстой“;

– ул. „Димитър Ризов“ и ул. „Проф. Цветан Лазаров“ – от кръстовището с бул. „Освобождение“ до кръстовището с бул. „Санкт Петербург“;

– ул. „Славянска“ – от кръстовището с бул. „Източен“ до кръстовището с ул. „Лев Толстой“;

– ул. „Лев Толстой“ – от кръстовището с бул. „Княгиня Мария Луиза“ до кръстовището с бул. „Санкт Петербург“;

– ул. „Варшава“ – от кръстовището с ул. „Богомил“ до кръстовището с ул. „Славянска“.

Автобусите по линии № 9, 10 и 36 от градския транспорт ще се движат с променени маршрути.

Организацията и контролът на движението, както и охраната на събитието, ще се осъществяват от Областната дирекция на МВР в Пловдив. В спортната зона се забранява предлагането на алкохолни напитки до три часа след приключването на мача.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html