петък, 3 май 2024 г.

Депутатите не успяха да гласуват докрай правилника за работа на Народното събрание

Поради изчерпване на пленарното време депутатите не успяха да гласуват докрай всички текстове от проекта на Правилник за организацията и дейността на Народното събрание (ПОДНС). Народните представители запазиха броя на постоянните комисии в парламента – 25.

В наименованието на досегашната Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта депутатите прибавиха и думата семейство. Предложението за това направи Никола Минчев от „Продължаваме Промяната – Демократична България“. Въпросът дали предмет на комисията да бъде и семейството предизвика спор в пленарната зала между част от депутатите.

Оживени разисквания имаше и около това дали Комисията по конституционни въпроси трябва да остане като постоянно действаща или да бъде временна, както предложиха от ДПС.

В хода на разискванията част от депутатите изразиха мнение, че като цяло броят на комисиите в Народното събрание е голям.

Дебатът по ПОДНС беше съпътстван и с размяна на по-остри реплики. След напрежение между депутати на „Възраждане“ и „Продължаваме Промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) председателят на Народното събрание Росен Желязков наложи забележка на лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов и на Манол Пейков от ПП-ДБ.

Според приетия дневен ред в петък депутатите ще изберат състав на постоянните комисии и постоянните делегации на Народното събрание в международни организации, съобщи БТА.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html