сряда, 8 май 2024 г.

Походи за мири и неутралитет в София и на други места в страната

Снимка: БГНЕС

Граждани се събраха пред Националния дворец на културата в столицата, за да се включат в петия поред „Поход за мир“, призовавайки страната ни да запази военен неутралитет. „Не на войната, да на мира“ е мотото на проявата, обявено пред участниците от организаторите на събитието.

Сред хората, дошли на събитието, се събират подписи за национален референдум, озаглавен от организаторите „България за мир и суверенитет“. По време на пресконференция, състояла се на 20 април в БТА, от организационния комитет на „Общобългарски поход за мир и неутралитет“ обявиха и шестте въпроса за референдума. Прояви днес се състояха и в други градове на страната, съобщават организаторите.

Организаторите на протеста обаче не обясняват на хората кой е агресорът в тази война и защо не трябва да се помага на страната станала жертва на вероломното нападение. Отново, както с референдума за „запазването“ на лева се събират подписи „на ангро“ и се лъжат хората, че само с лозунги и мирни демонстрации може агресорът на бъде накаран да напусне окупираните земи и да престане да бомбардира жилищни квартали, да плячкосва и насилва мирни граждани. Нямаше и нито един плакат, приканващ руските агресори да се изтеглят от Украйна. Поне по времето на соца така призовавахме САЩ да се изтегли от Виетнам и Израел от окупираните арабски територии. Организаторите на митинга не обелиха и дума за руските граждани, които гният в затворите, защото също са излезли на улицата и са се обявили за мир и срещу войната.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html