вторник, 7 май 2024 г.

Депутатите избраха Росен Желязков за председател на 49-то НС

Депутатите избраха кандидата на ГЕРБ-СДС за председател на парламента.

Народните представители се обединиха около кандидатурата на Росен Желязков.

Нинова: ГЕРБ и ПП-ДБ си направиха коалиция на джентълмените с една ръка

Той получи подкрепата на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и „Има такъв народ“. „Против“ гласуваха депутатите на „Възраждане“, ДПС и БСП. Нито един народен представител не се отцепи от групата си.

„Парламентарната традиция в такива моменти изисква да се кажат думи с тържествен характер, аз обаче мисля, че не е моментът за патос, не е моментът и за тържество“, заяви от трибуната новоизбраният председател на 49-ото Народно събрание Росен Желязков след избора му начело на институцията.

„Всички ние осъзнаваме отговорността и тази отговорност са очакванията на обществото за сигурност, справедливост, за стабилност, посочи той. Тези очаквания предпоставят ние да знаем и да водим процесите в посока, която отговаря на девиза на тази сграда, да създаваме съдържание и то с изразни средства, които отговарят на честта и достойнството на тази институция“, каза още Желязков.

Той благодари за подкрепата и специално на Никола Минчев и Вежди Рашидов, че са водили 47-ото и 48-ото Народно събрание с достойнство и мъдрост.

„Искам да благодаря на всеки един от вас като на мои колеги“, каза Желязков. Специално искам да благодаря на председателя Минчев и на председателя Рашидов за това, че водиха 47-ото и 48-ото НС с достойнство и мъдрост, посочи той.

След кратката си реч, продължила само около минута и половина, Росен Желязков пое ръководството на заседанието от най-възрастния присъстващ народен представител Вежди Рашидов. Преди това, след като обяви избора на Росен Желязков, Рашидов го описа като един изключителен юрист, умен, подреден и работлив човек

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html