сряда, 8 май 2024 г.

Бойко Борисов: Искам да направя правителство с „Промяната“ и „Демократична България“

Снимка: БГНЕС

Аз искам да направя правителство с „Продължаваме промяната – Демократична България“. Това каза в кулоарите на Народното събрание Бойко Борисов.

„Последното, за което си мисля, е великденска ваканция. Аз искам да направя правителство с „Продължаваме промяната – Демократична България“. Това е най-доброто за България. Ако не стане има друг вариант“, заяви Борисов.

Борисов каза, че двете най-големи партии работят за това да бъдат преодолени разделителните линии.

„Аз казах, че ще поканя лидерите на политическите партии един по един, за да видим къде са разделителните линии. Докато се водят преговорите между „Продължаваме промяната – Демократична България“ и ГЕРБ, ние имаме много ясни задачи – правителство между тези две партии. Правим всичко възможно да го реализираме. Разбрахме се да излъчим“, каза той.

Бившият премиер е категоричен, че най-стабилното мнозинство в 49-ото НС може да се оформи само между първите две партии. Той смята, че вижда много повече конструктивизъм в тяхното поведение.

„Днес ще направим две комисии – Правна и за Финансов бюджет, за да разгледаме какъв бюджет ще бъде устойчив за държавата и всички закони, за които да потърсим голямо мнозинство. Най-стабилното би се получило между тези две партии“, категоричен е той.

Лидерът на ГЕРБ влезе в парламентарната стая на ДПС. Той бе поканен от председателя Мустафа Карадайъ.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html