сряда, 8 май 2024 г.

Тошко Йорданов определи като екзотична идеята служебният кабинет да стане редовен

Снимка: БГНЕС

Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ определи като екзотична идеята служебният кабинет да стане редовен. „Това е екзотика. Г-н Борисов често казва такива неща, помните че предлагаше и нова Конституция. Ако „Продължаваме промяната“ и ГЕРБ решат служебният кабинет да стане редовен, това няма да зависи от нас. Ние сме 11 човека. Ключът е в БСП. От нашите гласове не зависи дали ще има правителство или не. Ние ще бъдем коректив. Ние няма да сме златния пръст“, обясни депутатът от „Има такъв народ“, коментира Йорданов.

„Ние от ИТН винаги сме внимавали да не правим прогнози за бъдещето на парламента. Трябва да видим как ще се държат вътре и каква политика ще провеждат останалите политически партии. Вътре не се държат конструктивно“, заяви той в ефира на БТВ.

Йорданов посочи, че има два варианта за избор на НС: „Ако има вътрешно мнозинство или първата, спечелила партия, да излъчи председател. Това са негласни правила“, твърди депутата.

„Ще постъпваме и гласуваме, така както смятаме за правилно, независимо какво казват останалите. Това е гласуване, за да стартира парламентът. Това се случва за втори път. Три дни се нагледахме на унизителни сцени в НС. Сега сме тръгнали по същия път“, предупреди Йорданов.

„От коалицията с „Продължаваме промяната“ имаме научени уроци, а не огорчение. Ако бяхме започнали да спираме няколко неправилни решения по-рано, щеше да е по-добре за народа“, призна той и даде пример с бюджета и разпределението на парите за пенсионерите и помощите за бизнеса.

„Моделът „ГЕРБ“ си е за изчегъртване, но ни трябват и партньори. Във втория парламент, когато имахме мнозинство, с желанието си да изчегъртаме ГЕРБ, не получихме подкрепа от ДБ, БСП и Мая Манолова. Ние не можем с 65 депутати да изчегъртаме ГЕРБ. Следващият път като управлявахме с ДБ те нямаха желания да изчегъртат ГЕРБ, те работеха с тях. По министерствата те си работеха с фирми на ГЕРБ, и с хора на ГЕРБ, назначаваха си ги“, посочи той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html