сряда, 8 май 2024 г.

Около 1 милион пенсионери ще получат великденски надбавки

Снимка: БГНЕС

Около 1 милион пенсионери ще получат по 70 лева великденски надбавки. Те ще бъдат насочени към най-уязвимите групи – тези, които получават пенсии под линията на бедност (504 лева). Това заяви на брифинг служебният премиер Гълъб Донев.
От думите му стана ясно, че средствата, необходими за изплащането на тези великденски добавки, са на стойност 72 000 000 лева.
„Социалните мерки са насочени към най-уязвимите пенсионери, които получават пенсия под линията на бедност, да бъдат изплатени по 70 лева в подкепа на пенсионерите, чийто пенсии за април са под линията за бедност под 504 лева включително – това са 1 002 000 млн. български пенсионер“, съобщи той.
„Служебното правителство беше предвидило по-общи формулировки в частта за финансирането на разходите. Народните представители от предходния парламент 48-ото НС ограничиха нормативните възможности за финансиране на извънредни разходи“, каза служебният премиер.
НОИ ще изплати добавките на пенсионерите, които попадат в посочената група, през следващата седмица преди Великденските празници. Това ще се случи по банков път или в клоновете на „Български пощи“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html