вторник, 7 май 2024 г.

Кратък живот на следващото Народно събрание вещае Емил Соколов от „Промяната“

Снимка: БГНЕС

„Не виждам кой би направил компромис в тази ситуация преди местните избори. ГЕРБ, БСП и ДПС по никакъв начин не виждам да направят някакво правителство на коалиционното спасение, не защото ГЕРБ ще загубят много от това, но БСП би загубило много, а виждаме, че Корнелия Нинова успя да се стабилизра в крайна сметка“, каза в ефира на БНР Емил Соколов от „Продължаваме промяната“.

Относно евентуално общо управление между ГЕРБ и ПП-ДБ, той посочи, че това са повече градски истории и слухове. „Не виждам как, най-малкото чисто на личностно ниво, хора, които са си разменили много тежки думи, изведнъж да кажат „стискаме си ръцете и започваме да управляваме заедно“. Аз просто не си го представям. В тази ситуация да си пръв няма да е лесно. Всички ще гледат към теб за съставяне на правителство“ каза тя. Според него, ако ИТН мине 4-процентната бариера, това ще направи още по-труден новия парламент. Не е много сигурно в каква посока ще се насочат чисто политически.

Липсваше ми ясен фокус на тази кампания, подчерта Емил Соколов. ПП-ДБ имахме 5 послания, но хората се сещат само за еврото и Шенген, подчерта той. Според него е лиспвала острота.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html