вторник, 7 май 2024 г.

България 26-та в Европа по цени на къмпинг услуги

Снимка: CAMPING..BG.

В България средната цена за описаните по-горе условия е 17,79 евро, като това ни отрежда 26-о място по най-висока средна стойност от 36 държави, включени в класацията. Това посочват в класацията си популярният сайт за къмпингуване camping.info, платформата с над 100 млн. онлайн преглеждания годишно, съобщи БТА. Къмпинг „Шкорпиловци“ пък е най-популярната дестинация за къмпинг туризъм в България.

В класацията са поместени всички най-популярни места за къмпинг в различните страни от Европа. В Гърция това е намиращият се на полуостров Пелопонес „Гитио Бей“. В Хърватия – „Полидор Фемили Ризорт“ (Polidor Family Camping Resort), а в Турция – „Ориндж Бийч Караван Клъб“ (Orange Beach Camp Karavan Club).

Най-популярни от по-далечните дестинации са къмпинг „Лез Ейга“ (Camping Les Eygas) във Франция и  „Бенисол“ (Camping Bensiol) в Испания.

Цените за паркинг място, електричество и местни такси за двама в Европа варира между 13,50 в Албания, където най-популярната дестинация е къмпинг „Арби“ (Camping Arbi), до 38,01 евро в Швейцария, където туристите предпочитат къмпинг „Хютенберг“ (Camping Hüttenberg).

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html