10.8 C
София
понеделник, 27 март 2023 г.

Велико Търново събра днес над 100 трабантчета

Снимка: ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Велико Търново събра днес над 100 трабантчета на тадиционния събор на легендарната марка „Трабант“ в града. Двутактовите немски автомобили, които не се произвеждат от 32 години и проявата е част от културния календар в Старата столица през пролетта, съобщи БНР.

За 12-и път Велико Търново събра почитателите на трабанта. „Оставил съм си само 7 трабанта, бяха над 40. Този, с който съм, ми е официалният. Имам и патрулка, от ГДР-ския стандарт, аз съм я докарал във Велико Търново, тя е единствената в България“, казва един от притежателите на картонените коли. „Нашето семейство не е оставало без трабант от 1969 година. Намерих едно трабантче 600, което е от 1964 година и сега с него ходя по мероприятия“, споделя друг. Трети се хвали, че трабантът го има от 4 години. „През комунизма съм карал четири и сега като успях реших да си купя пак, но го взех от Унгария и той е четиритактов вече“, пояснява той.

Все повече жени шофират трабант и не отстъпват в манията си на мъжете, споделиха атрактивните дами в трабант феста. „Това ми беше мечта от младини, исках само трабант и всеки ден си го карам. Много харесвам старите коли. Много ми харесва – мъничка, компактна и изпитвам голяма сигурност в нея. Трабантът е бойна машина. Върви навсякъде, където друга кола не може да мине“, казва притежателката на източногерманското возило.

Шествието от трабанти стигна до крепостта Царевец.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html