16.5 C
София
неделя, 2 април 2023 г.

Гълъб Донев обсъди с областните управители напредъка по подготовката на изборите

Снимка: БГНЕС

Гълъб Донев обсъди с областните управители напредъка по подготовката и провеждането на честни и свободни избори на 2 април, съобщиха от Министерския съвет.

Днес министър-председателят свика за разговор в Министерския съвет всички областни управители и част от служебния кабинет. В срещата участваха вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, министърът на електронното управление Георги Тодоров, както и заместник-министърът на финансите Людмила Петкова.

В хода на разговора бяха обсъдени различните аспекти от изборната подготовка, включително мерките на правителството срещу купуването на гласове. Посочени бяха и предизвикателствата, породени от промените в изборното законодателство. Премиерът Гълъб Донев беше категоричен, че служебното правителство стриктно спазва Изборния кодекс и се придържа неотклонно към разпоредбите му, се посочва в съобщението.

На срещата бяха обсъдени и други актуални теми, сред които реализацията на текущи проекти по линия на Плана за възстановяване и устойчивост, инфраструктурата по места и значението на целесъобразното изразходване на обществения ресурс. Премиерът Гълъб Донев изрази увереност, че както и до момента, областните управители ще продължат да работят за обществения интерес и в защита на държавните приоритети.

Преди седмица при посещение в Кюстендил премиерът Гълъб Донев посочи, че организацията на изборите е на Централната избирателна комисия, а това, което е направило правителството, е приемането на план-сметката за предстоящите избори, като я е допълнило с близо 6,5 милиона лева, за да бъде осигурено новото изискване в Изборния кодекс за видеонаблюдение и видеозаснемане. Прави се всичко, за да се осигури честен вот за предстоящите избори, увери тогава той.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html