20.7 C
София
понеделник, 20 март 2023 г.

Шоколадови бонбони с наш розов цвят ще произвеждат в Чехия

Снимка: WIKIMEDIA.ORG

Шоколадови бонбони с розов цвят, при това от Долината на розите, ще произвеждат в Чехия. Същата фирма е проявила интерес и за доставка на розова вода. В Берлин пък, фризьорски салон ще използва уханната течност, за да глези своите клиенти. Всичко това става възможно в резултат на родно участие на -старото търговско изложение в Европа – „Зелената седмица“ в Берлин, съобщава БНР.

Петър Симеонов от Стара Загора е розопроизводител. В началото на тази година неговата продукция – лавандулова и розова вода, розов цвят, козметични продукти,  бе част от изложението. Тъкмо там са осъществени изключително ценните контакти, разказа Симеонов.

В района на Гурково Петър Симеонов отглежда над 100 декара розови насаждения. За да стигне до „Зелената седмица“ в Берлин, му помага земеделското министерство. Тази година ведомството поема разноските по транспортирането на продукцията на родните ни производители и заплаща търговската площ, на която те представят стоката си. На форума в Берлин участваха 16 наши фирми, разказва Симеонов.

Освен, че в Чехия ще произвеждат шоколадови бонбони с български розов цвят и ще използват и розова вода, при това – от региона на Гурково, фризьорски салон в Берлин също  ще глези клиентите си с уханната течност, родно производство. Всъщност, собствениците на салона са българи, разкрива Симеонов. Те също били на Зелената седмица в Берлин. И останали доволни, защото към българските продукти от маслодайна роза в Германия имало огромен интерес. И отдавна търсели вариант да се снабдят с качествена розова вода.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html