петък, 19 април 2024 г.

Тръмп: Байдън е виновен за фалита на SVB Bank, нови сривове на хоризонта

Снимка: Архив

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, коментирайки неотдавнашния колапс на американската банка SVB*, обвини икономическата политика на президента Джоузеф Байдън, добавяйки, че на хоризонта са нови финансови колапси.

Какви са рисковете след фалита на една от най-големите банки в САЩ?

„С това, което се случва в нашата икономика и последиците от най-голямото и най-глупавото увеличение на данъците в историята на САЩ, по пет, Джо Байдън ще бъде запомнен като съвременния Хърбърт Хувър (Хувър беше президент на САЩ по време на „Голямата депресия“-бел. на ред.).“ каза Тръмп в социалната си мрежа Social Truth.

Според него ще имаме „голяма депресия“, по-опасна от тази през 1929 г.

„Голямата депресия“ е глобален икономически колапс, започнал през 1928 г. в САЩ и продължил до 1939 г. Това е най-дългият и рязък спад, преживяван някога от индустриализирания Запад.

*Silicon Valley Bank беше търговска банка със седалище в Санта Клара, Калифорния. SVB беше 16-ата по големина банка в Съединените щати към момента на фалита си на 10 март 2023 г. и беше най-голямата банка по депозити в Силиконовата долина. Тя беше дъщерно дружество на банковия холдинг SVB Financial Group.

Превод и редакция: Аnteni.info

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html