събота, 27 април 2024 г.

Състоянието на Християн Пендиков се подобрява

Снимка: БГНЕС

От Военномедицинската академия информираха, че състоянието на Християн Пендиков се подобрява.

Антени.инфо припомня, че момчето беше прието за лечение във ВМА, след като беше транспортирано от Република Северна Македония. Във ВМА той беше опериран заради счупена челюст. Миналата седмица бе изведен от реанимацията и настанен в болнична стая в Отделението по орална хирургия.

Стево Пендаровски: Българите политизираха случая с Християн Пендиков

Пендиков стана жертва на побой в Охрид, Република Северна Македония, на 19 януари, а ден след това беше транспортиран с правителствения самолет „Фалкон“ за лечение в България.

Аnteni.info припомня, че последният случай на агресия беше побоят над председателят на  българския клуб в македонския град Охрид Християн Пендиков. Той беше транспортиран на 20 януари с българския правителствен „Фалкон” за лечение в България. Намира се в реанимацията на ВМА, след операция. Преди това Пендиков беше посетен от външните министри на Северна Македония и на България – Буяр Османи и Николай Милков. Османи заяви, че агресията е от двете страни и българските клубове в РС Македония трябвало да сменят имената си.

Президентът Румен Радев призова за консолидация на усилията, за да се използват всички европейски механизми, за да се реши веднъж завинаги проблема в РС Македония.

Ако в РСМ продължават да блокират българско участие под каквато и да е форма, те се самоблокират за ЕС – това е категорично ясно“, каза президентът.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html