събота, 11 май 2024 г.

Арх. Иван Шишков: Държавата е предвидила средства за ремонт в Карловско

На 27.01 община Карлово обяви частично бедствено положение за селата Богдан и Каравелово, заради завишеното ниво на река. Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков, министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова и министърът на земеделието Явор Гечев посетиха Каравелово.

„Държавата е дала пари, стопанин е общината. Ние направихме всичко, което беше възможно. Участвахме във възстановяването на щетите. Ние всичко сме осигурили и всичко сме направили“, многократно подчерта Иван Шишков и уточни, че възстановяването на щетите, обаче, няма как да се случи мигновено.

Министърът обясни, че на първо място трябва да бъдат изготвени проекти и добави, че кметът на Карлово Емил Кабаиванов очаква едната група проекти да са готови до края на февруари. „За съжаление, не може да стане с магическа пръчка. Очакваме кметът да се справи и да може с тези пари да инвестира в инфраструктурата. Ако проектите бъдат завършени в рамките на февруари-март, е добър сезон за строителство. Надяваме се оттук нататък всичко да е така, както е планувано“, заяви Шишков.

„Процедурите за възлагане на строителство могат да бъдат облекчени от парламента, а не от служебния кабинет“, заяви още служебният министър.

Карловският градоначалник  заяви, че строителството може да започне най-рано през април. „Законът е такъв, че всички възлагания се случват по Закона за обществените поръчки. Не можеш да извикаш фирмата и да кажеш „Почвай да работиш“. Дори да имаш пари“, каза Кабаиванов.

По думите на екоминистъра ,“ситуацията е овладяна“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html