събота, 20 април 2024 г.

Бойко Рашков в НС: Предпочитам да бъда комунистически следовател, отколкото комунистически пожарникар

Снимка: БГНЕС

Бойко Рашков се изказа остро от парламентарната трибуна, като засегна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов: „Предпочитам да бъда комунистически следовател, отколкото комунистически пожарникар“, заяви Рашкоя.

„Когато говорите за милиционери, имайте предвид, че засягате Младен Маринов, който е завършил милиционерско училище в Пазарджик“, заяви още депутатът от „промяната“ по време на дебатите по НПК. Не е ясно защо колегата му от ГЕРБ би се засегнал за определението „милиционер“. Роденият на 21 ноември 1971 г. Маринов е едва 18-годишен по време на падането на комунистическия режим.

„Предпочитам да бъда комунистически следовател, отколкото комунистически пожарникар“, продължи да разсъждава Бойко Рашков, който работи в продължение на десетилетие за комунистическите служби, а от 1981 г. е следовател в Районна следствена служба в София.

„Това, което Промяната е внесла, е било по демократично време. Къде отивате назад и в главите ви е само някакъв комунизъм, само това знаете. Това са норми от 1997-1999 г.“

Според Бойко Рашков причината за изказванията ГЕРБ е, че другите нищо не разбират от право и не са му конкуренти. Той коментира, че изказвания правят хора, които са били носени от родителите си „по онова време“ и понятие нямат от тогавашната правна уредба.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html