0 C
София
петък, 27 януари 2023 г.

Президентът призова политиците в Скопие да докажат, че се борят срещу антибългарската истерия

Снимка: БГНЕС, архив
Президентът Румен Радев заяви, че институциите на Република Северна Македония не само трябва да докажат, че не са част от антибългарската кампания, но трябва да докажат още, че се борят срещу нея.

Той коментира изказването на македонския си колега Стево Пендаровски, в което той отправя обвинения срещу България и иска налагане на забрана за влизане на български евродепутат и някои политици.

„Сега разбирате защо по темата за македонските българи толкова се борих да бъдат защитени в Конституцията на тази страна и това да бъде задължително условие за започване на преговорите. Така че Република Северна Македония не е започнала преговорите, тя още не е отворила вратата за стаята, където да се водят тези преговори“, каза държавният глава.

„Очаквам институциите на РСМ да докажат не само, че не са част от антибългарската кампания – това вече не е достатъчно, крайно време е да докажат, че се борят активно срещу тази кампания. И в нашия случай – бъдете сигурни, че ще бъдат активирани всички европейски механизми, така че на тази антибългарска омраза и истерия да се сложи край“, добави президентът.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html