0 C
София
петък, 27 януари 2023 г.

Георги Семерджиев предложил 10 000 евро подкуп на полицай

Георги Семерджиев е предложил подкуп от 10 хиляди евро на полицай, който го спрял за проверка за алкохол и наркотици. Това става ясно от изслушвания на свидетели и очевидци по делото. Пред съда застанаха полицаи, които които са спирали Семерджиев за проверка, предаде БГНЕС. Той е подсъдим за това, че под въздействието на наркотици и със силно превишена скорост уби с мощния си джип две млади жени в София.

Евтим Евтимов, който е извършил проверките за алкохол и наркотици, призна пред съда, че Семерджиев му е предложил пари. „Каза – „Помогнете, от вас зависи всичко“, разказва Евтимов. И допълни, че става въпрос за сума от 10 хиляди евро.

Полицаят Александър Радев разказа, че миналата година е спрял за проверка Семерджиев в Студентски град, който представил швейцарска шофьорска книжка. Автомобилът е имал фолио на стъклата, което трябвало да се свали, и светлинна лента на таблото. Тестът за алкохол е бил отрицателен, но за наркотици е показал амфетамин и метамфетамин. Семерджиев казал на полицаите, че ще звънне на началниците им. Радев разказа, че Семерджиев не е бил задържан, защото е избягал, а той и колегите му са тръгнали да го преследват, бил е без белезници. Тръгнал към колата, уж да остави нещо, запалил я и духнал с мръсна газ.

Документите на Семерджиев са останали в служителите на МВР. С него е имало жена на име Инес, която обяснила, че го познава отскоро.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html