неделя, 28 април 2024 г.

Руското МО съобщи за превземането на Соледар

Руските войски поеха контрола над Соледар вечерта на 12 януари. Това съобщават от Министерството на отбраната.

От ведомството подчертаха, че този град е важен за настъплението на Въоръжените сили на РФ в донецкото направление. „По този начин установяването на пълен контрол над Соледар позволява на нашите военни да прекъснат пътищата за снабдяване на бойците от Въоръжените сили на Украйна в Артемивск, разположен югозападно, както и да блокират“ украинските части.

Вагнеровци превзеха град Соледар в Източна Украйна

Министерството на отбраната съобщи, че превземането на Соледар е станало възможно благодарение на огневото поражение на Въоръжените сили на Украйна от армейската и щурмова авиация, както и от ракетните войски и артилерията на Въоръжените сили на Руската федерация.

Руското МО отрече изявленията на Пригожин за превземането на Соледар

„Те непрекъснато нанасяха концентрирани удари по позициите на въоръжените сили на Украйна в града, предотвратявайки прехвърлянето на резерви, доставката на боеприпаси, както и опитите за изтегляне на противника към други линии на отбрана “, каза говорителят на ведомството ген. Игор Конашенков.

„По време на превземането на града, авиацията са унищожени три вражески самолета и един хеликоптер. Също така бяха свалени девет реактивни снаряда HIMARS, „Ольха“ и „Ураган“, които Въоръжените сили на Украйна изстреляха по опорни точки на руската армия“.

Превод и редакция: Аnteni.info

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html