понеделник, 29 април 2024 г.

Руското МО отрече изявленията на Пригожин за превземането на Соледар

Снимка: БГНЕС

В ежедневната си сводка, за хода на военните действия в Украйна, руското министерство на отбраната заяви, че в Соледар продължават да се водят военни действия и така опроверга твърденията от тази сутрин. Руското министерство публикува следната информация:

„Сводка на Министерството на отбраната на Руската федерация за хода на специалната военна операция на територията на Украйна (11.01.2023 г.)*

Част 1

Въоръжените сили на Руската федерация продължават провеждането на специална военна операция.

◽️ В посока Купянск повече от 30 украински военнослужещи и два автомобила.

◽️ В Красно-Лиманското направление с артилерийски огън, щурмови удари и удари на армейската авиация са поразени щурмовите групи на 95-а, 80-а десантно-десантна и 25-а десантно-десантни бригади на Въоръжените сили на Украйна в районите на населените места Торское на Донецката народна република , Червона Диброва, Макеевка и Червонопоповка, Луганска народна република.

◽️ Освен това са ликвидирани четири диверсионно-разузнавателни групи от Въоръжените сили на Украйна в районите на селището Кузмино на Луганската народна република и Серебрянското горско стопанство. Загубите на въоръжените сили на Украйна за денонощие в това направление възлизат на 90 убити и ранени украински военнослужещи, две бойни бронирани машини и три автомобила.

◽️ В донецкото направление, в хода на успешни настъпателни действия на руските войски, е освободено селището Подгородное на Донецката народна република.

◽️ Десантните части блокираха Соледар от северната и южната част на града. Руските въздушно-космически сили нанасят удари по опорни пунктове на противника. В града се бият щурмови отряди.

В резултат на огневото унищожаване на подразделения на 61-ва механизирана и 17-та танкова бригади на Въоръжените сили на Украйна бяха унищожени до 80 украински военнослужещи, един танк, три бойни бронирани машини и две коли.

◽️ В южно-донецкото направление до 25 украински военнослужещи, една бойна машина на пехотата и две автомобила бяха унищожени чрез нанасяне на комплексни огневи поражения на подразделения на Въоръжените сили на Украйна в районите на населените места Николское, Пречистовка и Новоселка на Донецка народна република.

Командно-наблюдателният пункт на батальона от 57-ма мотострелкова бригада на Въоръжените сили на Украйна е бил ударен от оперативно-тактическата и армейската авиация, ракетните войски и артилерията близо до град Артемовск на Донецката народна република. Също така през деня бяха поразени 74 артилерийски единици на Въоръжените сили на Украйна, жива сила и военна техника в 113 района“.

Превод: Аnteni.info* текстът е публикуван без редакторска намеса

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html