неделя, 5 май 2024 г.

Вучич: Днес започва премахването на барикадите, но недоверието остава

Снимка: Архив

Сръбският президент Александър Вучич посети снощи  Рашка, след разговори със сърби от Косово и Метохия, че премахването на барикадите ще започне днес сутринта.

Вучич каза, че барикадите ще бъдат премахнати за 24 или 48 часа.

След това прочете текста, подаден му от гражданите. Те сакатегорични, че ще поставят барикади за постоянно, ако терорът на Прищина срещу сръбското население продължи.

Освен това те поискаха гаранции от Белград, че никога няма да признаят т.нар. независимост на Косово под всякаква форма.

„Горчивият опит на сърбите с режима на Курти и доверието на сърбите в Прищина не е възможно. Сърбите от Косово и Метохия знаят, че могат да разчитат само на своята страна и на вас лично. Вашата дума е единственото нещо, на което можем да разчитаме. Молим ви да говорите.

Нямаме вяра на Курти и ако терорът срещу нас продължи, ще затворим завинаги северното Косово за Прищина. Искаме ясно потвърждение от вас, че никога няма да има признаване на Косово и Метохия и че Косово и Метохия е част от Сърбия. Ние не сме престъпници, а домакини. Вашата дума е единствената гаранция за нас“.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html