неделя, 5 май 2024 г.

Христо Иванов към Габровски: Вие сте лекар, но вашата кандидатура не върви с лечение

Снимка: БГНЕС

Христо Иванов, председател на парламентарната група на „Демократична България“, се обърна към Николай Габровски с думите: „Вие сте лекар, но вашата кандидатура не върви с лечение, проблемът е, че трябва да кажем каква е нарушената норма, какво е изкривяването, обърна се той към кандидата за премиер. В състава на предложеното правителство от ДБ не виждат ресурс за амбициозни реформи“.

Иванов отбеляза, че днешният ден изисква въпроса какво да се прави и оттам трябва да се изхожда при оценката дали да подкрепим кабинета.

Според него България има нужда от дълбока промяна, защото без това не можем да решим политическата криза, убеден е Христо Иванов. „Ние трябва да разбираме, че, ако не решим дълбоките основания за политическата криза, тя ще се върне, даже може да се задълбочи“, предупреди той. „Необходимостта от трансформация на страната е отправната точка за всеки политически разговор“, посочи политикът.

ДБ предлага подхода на съгласието, защото, според Иванов, България няма ресурс за още повече разделение, за още повече войни. Но, подчерта депутатът, трябва да е ясно, че съгласието не може да бъде замитано под килима на проблемите, не може да бъде просто церемониален жест.

„След много дискусии по настоящата политическа ситуация нашето решение потвърждава дългосрочната ни позиция – не можем да подкрепим това правителство, като формат, идея за управление на страната“, декларира председателят на парламентарната група на ДБ.

„Вие загубихте лицето си, политическа си идеология“, обърна се към Христо Иванов Лъчезар Иванов от ГЕРБ-СДС.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html