неделя, 5 май 2024 г.

Стефан Янев: Ще подкрепим персонално проф. Габровски, но не и състава на кабинета

Снимка: БГНЕС

Лидерът на „Български възход“ Стефан Янев заяви от парламентарната трибуна, че ще подкрепят персонално номинацията на проф. Николай Габровски за премиер, но няма да подкрепят структурата и състава на проектокабинета.

„Ние ще подкрепим персонално проф. Габровски като кандидат за премиер, в същото време ПГ на „Български възход” няма да подкрепи предложената структура и състав на кабинета поради липса на политическо споразумение, липса на яснота кой носи политическата отговорност за подкрепата на този кабинет и неговите бъдещи решения”, каза Янев.

„В началото на 48-ото Народно събрание повечето от представителите на политическите сили изразиха надежда и отговорност пред избирателите, че сме тук да решаваме проблеми и да предлагаме решения за проблемите на българските граждани. Диалогът започна трудно. Днес, когато трябва да гласуваме структурите в състава на МС, виждаме на практика резултатът от този диалог“, каза Стефан Янев.

По думите му гласуването за предложения кабинет от ГЕРБ-СДС е и връзката с гражданите и демонстрацията дали има връзка между думите и делата ни на партиите.

„Поздравявам ГЕРБ-СДС за избора на проф. Габровски“, подчерта Янев, но допълни, че действията и подкрепата на кабинета трябва да бъдат основани на ясни принципи и правила кой носи политическата отговорност, нещо, което от БВ не са видели.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html