неделя, 5 май 2024 г.

След продължения и дузпи Хърватия отнесе и Бразилия

Вратарят Ливакович бе почти непробиваем.
СНИМТА: ЕПА/БГНЕС

След продължения и дузпи Хърватия успя да победи и Бразилия, смятана за един от големите фаворити за титлата, и е първият полуфиналист на Световното първенство по футбол.

В редовните 90 минути голове не бяха отбелязани. След продълженият резултатът стана 1:1, а след дузпите – 4:2 за Хърватия.

Неймар даде преднина на бразилците с гол в добавеното време на първото продължение. С попадението си той изравни Краля на футбола Пеле по голове за бразилския национален отбор. Двамата имат по 77 гола с екипа на „селесао“. 3 минути преди края резервата Бруно Петкович изравни и мачът бе решен след дузпи, където хърватите бяха по-хладнокръвни и спечелиха.

На полуфиналите хърватите очакват победителя от другия четвъртфинал по-късно тази вечер между Аржентина и Нидерландия.

Играчите на Златко Далич, световни вицешампиони от предишното първенство в Русия, продължиха традицията и спечелиха за пети от последните си шест мача с продължения във фазата на елиминациите на Световни първенства и за втори път на шампионата в Катар печелят с дузпи в елиминациите, след като на осминафиналите надиграха Япония също след наказателни удари.

Бразилците доминираха през второто полувреме и в продълженията, но отново много силен мач направи вратарят на хърватите Доминик Ливакович, който при дузпите спаси първия удар на Родриго, което даде психологическо предимство на „ватрените“.

Вратарят на хърватите Доминик Ливакович стана герой на отбора след като спаси много положения в редовното време и продължения и една от дузпите.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html