вторник, 7 май 2024 г.

Борисов след разпита: Докато се тълпите тука, правителството тегли нов външен дълг

Снимки: Дарик
Бившият премиер Бойко Борисов не коментира за какво е говорил пред прокурорите от Софийската градска прокуратура. Днес той се яви там на разпит и прекара близо 45 минути.
Борисов беше призован, след като от държавното обвинение съобщиха, че ще повторят всички процесуално-следствени действия от разследването за измама по сигнал на „БОЕЦ“ и твърденията на Васил Божков. Бизнесменът казва, че е бил изнудван от бившия премиер, бившия финансов министър Владислав Горанов и пиара Севдалина Арнаудова.
Вместо да отговори на журналистическите въпроси за разследването, пред журналистите Борисов, който се яви с адвокат Менко Менков, насочи вниманието към разходи, които правителството одобрява през последната седмица, докато медиите отразяват неговите арест и разпит.
„Докато вие се тълпите тук, още половин милиард заем е взело правителството днес, за 30 дни са станали милиард и половина“, заяви Борисов.
По думите му в петък в Министерски съвет, в присъствието на Кирил Петков, е била подписана сделка за милиарди. Оправданието на Асен Василев в интервю вчера беше, че той не трябвало да проверява, защото имало човек от американското посолство. А службите къде са? Те не проверяват ли?“, попита Борисов.
Миналата седмица, когато стана известно, че бившият премиер отново ще бъде разпитван, той заяви, че целта на управляващите била „да ни развеждат като маймуни“.
Борисов, Горанов и Арнаудова бяха задържани от МВР за 24 часа на 17 март. МВР внесе в прокуратурата проекти на постановления за повдигането на обвинение за изнудване и задържане за срок от 72 часа на тримата, но обвинението не намери основания за това.
След това прокуратурата обяви, че ще повтори действията на МВР. Междувременно Васил Божков даде пресконференция пред медиите, а ден по-късно от държавното обвинение съобщиха, че ще поискат разпита му чрез видеоконферентна връзка.
„Не ми се иска да съдя държавата заради глупостта на някого. Нови въпроси на разпита нямаше“. Това каза пред журналисти след разпита в прокуратурата бившият финансов министър Владислав Горанов.
„Темата на разпита беше свидетелските показания на свидетеля Петков. Той инициира всичко дотук – арестът на лидера на опозицията и всички незаконни действия, свързани с това“, коментира Горанов. На въпрос виждал ли се е преди с Васил Божков, Горанов заяви, че двамата са се виждали в Министерството на финансите.
Източник: dariknews.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html